Jurnal de lucru Casa Petric – Restaurarea arhitecturii tradiționale. Epilog

Jurnal de lucru Casa Petric – Restaurarea arhitecturii tradiționale. Epilog

Jurnal de lucru Casa Petric – Restaurarea arhitecturii tradiționale. Epilog 3968 2240 La Origini

Orele trec, norii trec, zilele trec.

Unul câte unul voluntarii pleacă de pe aceste meleaguri, mai bogați în experiențe și învățăminte. Au fost două săptămâni intense, iar greutățile prin care au trecut în această perioadă le-au ajustat perspectiva mai aproape de realitate. Chiar și cei care nu au putut să facă față tuturor provocărilor (dușul în natură sau dormitul în șură) și-au depășit limitele și și-au demonstrat că odată ce învingi frica de necunoscut răsplata este de neprețuit. În viață poți să te lupți cu oricine, mereu vei avea ceva de câștigat și ceva de pierdut. Dar în lupta cu tine însuți pierzi doar ce nu îți mai folosește și câștigi experiență (înțelepciune), încredere în sine, descoperi noi bucurii și noi abilități, adică te recâștigi!

Și noi am învățat de la ei să apreciem lucrurile simple în viață, bucuria de a savura un țoi de jin ars sau vișinată alături de oameni frumoși, cu sufletul și gânduri curate, să ascultăm cu drag tinerii din noua generație, cu ideile și gândurile lor frumoase (chiar și atunci când dezbat opera lui Bacovia)!

Așadar, tabăra de restaurare se încheie! Dar nu pentru toată lumea. Vlad, Samy și Melania rămân alături de noi până marți. În principiu, din cauza drumului, dar și din dorința de a ne ajuta cu ultimele finisaje la casă.

Orele trec, norii trec, zilele trec.

Împreună cu cei trei am terminat de vopsit tocurile ușilor și ferestrele, am tratat cu ulei de in lemnul din lateralele casei, am măturat mai riguros și am strâns tot praful de pe târnaț și din camere. Astfel, a luat sfârșit prima noastră tabără de restaurare! Și iată rezultatul!

Acum urmează câteva zile libere. Oarecum libere. Ne permitem să ne relaxăm maxim 2-3 ore pe zi, dar în rest avem foarte multă treabă. După uscarea tencuieli de la exterior și interior urmează finisajele și aranjarea finală a Casei Petric.

Tabăra de neolitic se apropie și noi avem de făcut multe drumuri, pregătiri și surprize! Orele trec, norii trec, zilele trec.

Un proiect realizat cu sprijinul Albalact, Policolor Romania, TransEuro. Aproape de client și Zaga Brand

Povestit de Elena Tănase

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.