Jurnal de lucru 2018 – Sectorul neolitic. Ziua 07

Jurnal de lucru 2018 – Sectorul neolitic. Ziua 07

Jurnal de lucru 2018 – Sectorul neolitic. Ziua 07 3968 2240 La Origini

V-am menționat despre superbele stele?! De câteva nopți, ne pierdem cu cerul înstelat. Am avut noroc să avem parte de un cer senin și încântător. Sute de stele se aprind odată cu lăsarea nopții. Ținem focul mai domol, ca să le putem privi mai bine. În aceste zile Perseidele ne vizitează și ne încântă pe fiecare. Nu putem cuprinde cerul cu ochii și asta este minunat! Recunoaștem câteva constelații și ne pare rău că nu știm mai multe. Cu greu ne băgăm la somn căci peisajul este hipnotizant.

Ne trezim la ora 8, mai târziu ca de obicei. Mâncăm și la ora 10 ne apucăm de treabă. Continuăm cu împletitul răftulețelor. Domnul Lucian (tatăl lui Joe) ne ajută cu alunii. Se duce în pădure și se întoarce cu cele mai frumoase și potrivite bețe, pe care noi să le curățăm și le folosim la împletit. Mai avem un pic și terminăm rafturile. Suntem nerăbdători să începem următoarea acțiune!

Puțin după orele 12 primim în vizită o echipă de reporteri TVR, de la emisiunea Dosar România. Ei fac un reportaj despre satul Tecșești și vor dedica o secțiune Muzeului Viu. Cei 4 reporteri ne găsesc muncind și se arată foarte curioși și încântați de ceea ce facem. Discută un pic cu câțiva dintre noi, trag câteva cadre și sunt foarte atenți să nu ne încurce sau să ne oprească din treabă.

La ora 3 ne așezăm cu mic cu mare la masă și servim ciorbă de varză și pilaf, după care facem o bine meritată pauză de odihnă. Seara terminăm și ultimul raft și mai facem puțină curățenie în împrejurimi. Ardem resturile vegetale rezultate de la decojirea alunilor și frunzele rămase. Cenunșa rezultată o vom folosi la cobul pentru podeaua Vraciului. Are rol antiseptic și, de asemenea, este un liant foarte bun pentru material.

Seara ne strângem la un foc de tabără, alături de jurnaliștii TVR ce rămân cu noi peste noapte. Și pentru ei s-a terminat o zi de muncă, deci se pot relaxa cu noi. Într-adevăr, a fost o zi lungă pentru toată lumea și acum ne putem destinde cu un pahar de vin la nelipsitul foc. Ne bucurăm să aflăm că nu sunt aici doar datorită jobului și că apreciază și respectă, la fel ca noi, frumoasa natură și peisaje ei. Cum am spus și cu alte ocazii, acest loc este magic! Deși este mai greu de ajuns, poate este mai bine așa, căci care reușesc, vin cu cele mai bune intenții. Iar noi vă așteptăm cu brațele deschise!

Va urma…

Un proiect realizat cu sprijinul Albalact, Policolor Romania, TransEuro. Aprape de client și Zaga Brand

Povestit de Elena Tănase