Jurnal de lucru 2018 – Sectorul neolitic. Ziua 06

Jurnal de lucru 2018 – Sectorul neolitic. Ziua 06

Jurnal de lucru 2018 – Sectorul neolitic. Ziua 06 3968 2240 La Origini

Bună să vă fie inima și în această frumoasă zi! A început o nouă săptămână și suntem foarte entuziasmați de progresul nostru. Drumeția pe care am făcut-o ieri ne-a umplut de energie. Ne simțim mai apropiați unii de alții și mai conectați cu locul. Am rămas marcați de frumusețea peisajelor și ne gândim cu tristețe că aventura noastră se apropie de final.

În această dimineață facem și ultimele finisaje la patul din Coliba Vraciului. Printre lemnele ce formează structura patului facem impletiturile. Ulterior, peste ele vom pune o saltea de paie.

Fetele se ocupă de structura rafturilor. Se iau bucățele subțiri de alun, cu o lungime de aproximativ 40 cm și le împletim pe schelet, exact cum am procedat și cu patul. Ne-am împărțit în două echipe. O echipă decojește bețele de alun, iar cealaltă lucrează în colibă, măsoară, taie și împletește. Rafturile de jos le facem cu rămurele mai groase, precum cele folosite la pat, iar la răfturețele superioare folosim mai mult vărfurile de la alun, adică ramuri mai subțirele.

Indiferent cât de ușoară sau grea este activitatea de aici, mereu așteptăm cu nerăbdare masa de prânz. Astăzi ni s-au pregătit ciorbă de legume cu paste și tocăniță de cartofi cu legume. Și, desigur, nelipsita ceapă! După masă nu prea avem chef de somn și majoritatea rămânem la umbră, la cortul lui Joe, unde ne strângem pe timpul zilei, povestind diverse și făcând tot posibilul ca ultimele zile petrecute împreună să conteze!

La ora 5 ne întoarcem la treabă. Soarele s-a mai domolit dar tot este foarte cald. Noi ne bucurăm că putem lucra liniștiți, fără ploaie. Și, oricum, în Coliba Vraciului este răcoare. Pământul este un foarte bun izolant. Așa că ne continuăm activitatea de dimineață. Se pare că împletitul rafturilor este o muncă minuțioasă și ne va lua mai mult timp decât credeam. Vom termina abia mâine, dar nu este o problemă. Ne-am îndeplinit obiectivele pentru această tabără. Ba, în plus, am lucrat și la Coliba Bucătarului, ceea ce nu era în planul inițial.

Ne putem încheia ziua în aceeași nota veselă și relaxată. Mâine se anunță surprize!

Va urma…

Un proiect realizat cu sprijinul Albalact, Policolor Romania, TransEuro. Aproape de client și Zaga Brand

Povestit de Elena Tănase